Vanliga frågor


Vägen till ditt nya hus ska kännas trygg och enkel för dig som kund eller intressent. Vi vill ge dig bra service i dina husdrömmar före beslut, under process och i färdigställandet av husbyggnation. Vårat mål är att ditt drömhus och att vägen dit ska bli bättre överträffa dina förväntningar. Ett kontrakt hos oss ger er en trygg process och frigör tid för vardagliga måsten. Vi vill dela med oss av vår kunskap kring att bygga hus från grunden som vi som företag har lång erfarenhet av.När ni bygger ett hus som kund hos Hälsinge fjäll- och kusthus vill vi ge er guidning från dröm till verklighet. Vi vill skapa en trygghet genom att vägleda er genom allt praktiskt arbete som krävs vid nybyggnation.
I ett nära samråd tolkar vi era drömmar för att skapa ett hus eller val av husmodell som passar er bäst.

HUSMODELLER
Våra befintliga husmodeller är ritade och klara. De kan både användas som inspiration och användas som dom är. En av våra styrkor är att vi alltid kan rita om dessa till något som stämmer överens med er tanke och önskan. Alla våra hus är utformade för platta på mark som standard. Vi levererar även hus med golvbjälklag om tomtens underlag kräver det.Hörnknutar är vår standard men det går alltid att välja bort dom om så önskas.

MONTERING OCH LEVERANS
Efter skrivet avtal är leveranstiden cirka 10 veckor. Man tilldelas leveransdatum efter att vi har erhållit en bankgaranti från er. Avtal, bankförbindelse och bygglovsansökning hjälper er kontakt från vårt företag er med. Varje steg på vägen för att allt ska som krävs utförs och för att det ska gå så snabbt och smidigt som möjligt hjälper vi till med.Vi levererar hus till hela norden. Frakten kan variera från valt objekt samt önskad leveransort. Prisbild kommer framföras innan skrivet avtal.

Vi kan utföra totalentreprenad. Det vanligaste är att vi enbart utför en stommontering. Då våra montörer som är experter på våra husmodeller snabbt och smidigt monterar husstommen. I stommontering ingår, alla bärande väggar och bjälklag inklusive fönster och ytterdörrar monteras. Ni får ett väder skyddat skal där taket är fullt isolerat.