Att tänka på när du ska köpa fjällhus

Det är många beslut som ska fattas när drömmen om en egen fjällstuga ska bli verklighet. Hur stort ska det vara? Hur mycket får det kosta? Vi på Hälsinge Fjäll- & Kusthus vill att det ska vara enkelt att köpa hus och hjälper dig gärna genom processen. Här har vi listat tre saker att tänka på när du bygger ditt drömhus på fjället.

Modernt hus i traditionell stil - Hälsinge Fjäll- & Kusthus

Gör en budget

Priset är oftast en viktig parameter och det går att påverka ganska mycket beroende på hur mycket tid du är beredd att lägga själv. Våra fjällhus är designade för att du ska kunna sätta upp dem själv och då får du mycket för pengarna. Om du vill ha ett nyckelfärdigt hjälper vi till med det också. Glöm inte att ta med driftskostnaderna i din budget också. Energisnåla hus sparar mer än man kan tro, både miljö och pengar.

Läget

Hur ser ditt drömhus ut? Fundera över vad som är viktigast för dig. Närhet till liftar ger ofta ett högre tomtpris, men väl värt pengarna om familjen älskar utförsåkning. Hur långt är det till mataffärer och restauranger, skoter- och längdspår? Hur viktigt är det för familjen att ha närhet till huset? Ett bra läge för många innebär att det ligger avsides, där man får vara ifred, medan andra vill ha folk omkring sig.
 
► Här hittar du fina tomter till salu.

Säsongsanvändning eller året om?

Många sätter likhetstecken mellan fjällhus och vinter, men fjället är ju fantastiskt alla tider på året! Cykel, vandring och fiske är bara några exempel på sommaraktiviteter på fjället. Idag finns downhillcykelparker i många liftsystem och kreativiteten hos aktivitetsbolagen ökar år för år. Om du planerar att bara använda fjällhuset på vintern kan det vara en bra idé att hyra ut det under resten av året. Dels blir huset ompysslat även när ni inte är där själva, och dels får du ett välkommet tillskott i kassan.

Vi hjälper dig gärna med fler tips och råd när du vill förverkliga din dröm.


Kontakta oss för en förutsättningslös diskussion!