Vår filosofi

Moderna hus i traditionell stil

Hur ser ditt drömhus ut? Står det på ett vindpinat skär med ett skummande hav som lämnar salta stänk i håret, eller vill du dricka morgonkaffet med ett mäktigt fjäll utanför fönstret?

Alla våra hus byggs av stark norrlandsgran. De har ryggåstak och synliga bärande takåsar som är extra stabila, vilket krävs både vid kusten och på fjället. Treglasfönster är en självklarhet, både för miljön och bekvämligheten och vi hoppas att du ska uppskatta de öppna ytorna och rymden i våra hus. Alla hus har dessutom året-runt-standard och håller högsta kvalitet. Våra hus är energisnåla och byggda för att klara det tuffa kust- och fjällklimatet. De är tåliga och stabila, med dimensionerade balkar och liggande ytterpanel, liksom genomtänkt design på väggar, dörrar och fönster.  
Modernt hus i traditionell stil - Hälsinge Fjäll- & Kusthus

Ljus och rymd med högt i tak och öppna ytor

När du stiger in i våra Hälsinge Fjäll- & Kusthus möts du av ett strålande ljus. Du upplever en väldig rymd och blir förvånad över hur stort huset känns. Hemligheten ligger i den öppna planlösningen med generöst tilltagna ytor. I de flesta fall har vi integrerat storstugan och köket och därmed skapat en stor sammanhållen yta för trivsamma stunder. Till det ljusa intrycket bidrar även själva konstruktionen. Innertaken är helt öppna med ryggås och takbjälkar fullt synliga. På så sätt får huset både en större volym och en traditionell karaktär. Rummen blir luftiga, även om de är små till ytan.

Husets hjärta och en praktiskt arbetsplats

Det är i köket man trivs och umgås. Därför har vi gjort köken extra stora genom att integrera dem med storstugan. På så sätt har vi skapat en sammanhållande öppen yta för många aktiviteter. Här umgås man inte bara vid måltiderna utan även under mysiga kvällar. I köket/storstugan finns plats för både matbord, soffgrupp, TV/dator och sköna läsfåtöljer.

Själva köksdelen kommer från en ledande svensk kökstillverkare. Köket går i vitt med vita luckor och antracitgrå arbetsbänk. Vill du ha luckor i annat utförande kan du välja dem som tillval. Antalet skåp och längden på diskbänken är anpassade efter den husmodell du valt så att köksytan blir maximalt utnyttjad. Flera av våra hus har plats för diskmaskin, övriga kan utan problem få det efter omdisponering av köket.
Husets hjärta och en praktiskt arbetsplats

Levande uterum för härliga stunder

Kanske är altanen husets mest mångsidiga rum. På förmiddagen ett soldäck, som på eftermiddagen snabbt kan göras om till utomhusservering för oväntade gäster. På altanen umgås du med släkt och vänner. Här dukar du upp till familjemiddagar, grillfester eller barnens saftkalas. För att inte nämna kräftskivan och surströmmingsfesten.

Altanen är ett uterum som förhöjer upplevelsen av naturen. I sköna vilstolen kan du njuta av sommarens och vårvinterns värmande sol. Härifrån upplever du också det omgivande landskapet: bergen, skogen, den stilla insjön, det brusande havet, den magnifika solnedgången. Några av våra hus har väl tilltagna altaner. De är överbyggda med tak så festen och samvaron kan fortsätta även om regnet faller ned.
Inredningen, som kök, golv och fönster kommer från välkända, ledande tillverkare

Prisvärda

Jämför gärna våra priser med andra tillverkare av fritidshus. Du kommer att upptäcka att våra hus är förvånansvärt prisvärda, trots den höga kvaliteten och att de är mer kompletta än de flesta andra. Inredningen, som kök, golv och fönster kommer från välkända, ledande tillverkare som garanterar en genomgående hög kvalitet och lång håll- barhet. Du hittar säkert billigare alternativ, men kolla noga: har de treglasfönster, full isolering och design som klarar den tuffa kust- eller fjällmiljön i många år? 

Hur vi kan vi vara så prisvärda? Dels är våra virkesleverantörer lokala, vilket innebär små avstånd och låga fraktkostnader och dels har vi lagt stor möda på energieffektivitet i konstruktion, tillverkning och montering. Tydlighet är ett av våra starkaste ledord. Vi har inga dolda priser. Det du ser i våra produktblad är vad som kommer att stå på fakturan.